Näppäimistön toimimattomuus voi olla äärimmäisen ärsyttävää, varsinkin kun käytät tietokonetta päivittäisessä työssäsi tai opiskelussasi․ Onneksi on olemassa useita tapoja selvittää, miksi näppäimistö ei toimi ja korjata ongelma․ Tässä artikkelissa käymme läpi joitain yleisimpiä syitä näppäimistön toimimattomuuteen ja annamme vinkkejä niiden korjaamiseen․

1․ Tarkista fyysiset yhteydet

Ensimmäinen asia, jonka tulisi aina tehdä, kun näppäimistö ei toimi, on tarkistaa sen fyysiset yhteydet tietokoneeseen․ Jos käytät langallista näppäimistöä, varmista, että sen kaapeli on kunnolla kiinnitetty sekä näppäimistöön että tietokoneeseen․ Kokeile tarvittaessa vaihtaa USB-porttia, johon näppäimistö on kytketty․

2․ Vaihda paristot tai ladattava akku

Jos käytät langatonta näppäimistöä, tarkista sen paristot tai ladattava akku․ Varmista, että paristot ovat kunnolla paikoillaan ja niiden varaus on riittävä․ Jos paristot ovat heikot, vaihda ne uusiin tai lataa akku täyteen․

3․ Käynnistä tietokone uudelleen

Monet tekniset ongelmat voidaan ratkaista yksinkertaisesti tietokoneen uudelleenkäynnistyksellä․ Käynnistä tietokone uudelleen ja katso, toimiiko näppäimistö sen jälkeen․

4․ Puhdista näppäimistö

Joskus näppäimistön toimimattomuus johtuu likaisista näppäimistä․ Käytä paineilmaa tai pienikokoista imuria puhdistaaksesi näppäimet roskista ja pölystä․ Ole kuitenkin varovainen, ettet vahingoita näppäimiä tai niiden mekanismia․

5․ Päivitä näppäimistön ohjain

Joskus näppäimistön ohjain saattaa olla vanhentunut tai vioittunut, mikä estää sen toiminnan․ Voit päivittää näppäimistön ohjaimen manuaalisesti laitteen valmistajan verkkosivuilta tai käyttää Windowsin laitehallinnan päivitystyökalua․

6․ Suorita vianmääritys

Windowsissa on sisäänrakennettu vianmääritystyökalu, joka voi auttaa tunnistamaan ja ratkaisemaan näppäimistöä koskevat ongelmat․ Voit käynnistää vianmääritystyökalun napsauttamalla Käynnistä-valikossa Asetukset > Päivitys ja suojaus > Vianmääritys ja valitsemalla Näppäimistö-vianmäärityksen․

7․ Käytä ulkoista näppäimistöä väliaikaisena ratkaisuna

Jos et saa sisäistä näppäimistöä toimimaan, voit käyttää väliaikaisesti ulkoista näppäimistöä, joka on kytketty tietokoneen USB-porttiin․ Tämä voi auttaa sinua jatkamaan tietokoneen käyttöä, kun etsit pysyvämpää ratkaisua ongelmaan․

8․ Ota yhteys valmistajaan

Jos kaikki edellä mainitut vinkit eivät auta ja näppäimistö ei silti toimi, kannattaa ottaa yhteys näppäimistön valmistajaan tai tietokoneen valmistajaan saadaksesi lisää apua ja tarkempia vianmääritysohjeita․

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua korjaamaan näppäimistön toimimattomuusongelman․ Muista aina varmistaa, että käytät oikeita menetelmiä ja noudata valmistajan antamia ohjeita․ Hyvä onnea!​

By Admin