WhatsAppin varmuuskopiointitoiminto on tärkeä tapa säilyttää keskusteluhistoriasi ja tiedostosi turvassa.​ Jos kuitenkin kohtaat ongelmia WhatsAppin varmuuskopioinnissa, tässä on joitakin vinkkejä ja ratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua selvittämään ongelman.​

1.​ Tarkista varmuuskopiointiasetukset

Avaa WhatsApp ja siirry Asetukset -kohtaan. Tarkista, että varmuuskopiointiasetukset ovat kunnossa.​ Varmista, että olet asettanut oikean varmuuskopiointitiheyden ja tallennuspaikan.​

2.​ Tarkista iCloud-asetukset iPhonella

Jos käytät WhatsAppia iPhonella, varmuista että olet antanut WhatsAppille luvan tallentaa varmuuskopiot iCloudiin.​ Voit tarkistaa tämän menemällä iPhonen Asetukset -kohtaan, valitsemalla oma nimesi tai Apple ID⁚n yläreunasta ja valitsemalla iCloud.​ Varmista, että WhatsAppin varmuuskopiointi on sallittu.​

3.​ Varmista tarpeeksi tilaa tallennuspaikassa

WhatsApp varmuuskopioi tiedostosi puhelimesi muistiin tai pilvipalveluun, kuten iCloudiin tai Google Driveen. Varmista, että sinulla on tarpeeksi tilaa tallennuspaikassa, jotta varmuuskopio voi tallentua onnistuneesti. Jos tilaa ei ole riittävästi, poista tarpeettomia tiedostoja tai siirrä niitä toiseen tallennuspaikkaan.​

4.​ Tarkista verkkoyhteys

Varmista, että sinulla on vakaa ja toimiva internet-yhteys.​ Huono tai epävakaa verkkoyhteys voi aiheuttaa ongelmia varmuuskopioinnissa.​ Kokeile vaihtaa internet-yhteyttäsi tai käytä toista Wi-Fi-verkkoa varmuuskopion ottamiseen.​

5.​ Kokeile manuaalista varmuuskopiointia

Voit kokeilla manuaalista varmuuskopiointia, jos automaattinen varmuuskopiointi ei toimi.​ Avaa WhatsApp asetukset, siirry Chats ja valitse Chat-varmuuskopiointi.​ Valitse Varmuuskopioi nyt -vaihtoehto varmuuskopion ottamiseksi manuaalisesti.​

6.​ Kokeile vianetsintäsovelluksia

On olemassa sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua vianetsinnässä, jos kohtaat ongelmia WhatsApp-varmuuskopioinnin kanssa. Näitä sovelluksia ovat esimerkiksi MobileTrans ⸺ BackUp n Restore.​ Voit kokeilla näitä sovelluksia selvittääksesi, miksi varmuuskopiointi ei onnistu ja korjata ongelman.​

Näiden vinkkien avulla sinun pitäisi pystyä selvittämään ja korjaamaan WhatsAppin varmuuskopiointiongelmat.​ Jos ongelma jatkuu, suosittelemme ottamaan yhteyttä WhatsApp-tukeen saadaksesi lisäapua ongelman ratkaisemiseksi.​

By Admin