Leikepöytä on hyödyllinen työkalu, jonka avulla voit kopioida ja liittää tekstiä, kuvia ja muita tietoja tietokoneellesi.​ Windows-käyttöjärjestelmä tarjoaa monipuolisen leikepöydän, joka mahdollistaa tehokkaan tiedonhallinnan.​

Leikepöydän käyttö onnistuu helposti eri tavoin.​ Voit esimerkiksi kopioida tekstin tai kuvan leikepöydälle ja liittää sen sitten haluamaasi paikkaan. Voit myös tallentaa useita kohteita leikepöydälle ja käyttää niitä myöhemmin tarvittaessa.​

Tekstin kopiointi ja liittäminen leikepöydälle

Tekstin kopiointi ja liittäminen leikepöydälle on yksinkertaista. Valitse ensin haluamasi teksti hiirellä ja paina sitten Ctrl C-näppäimiä tai napsauta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Kopioi.​ Kopioitu teksti tallennetaan automaattisesti leikepöydälle. Voit liittää sen sitten haluamaasi paikkaan painamalla Ctrl V-näppäimiä tai napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Liitä.​

Tiedostojen kopiointi ja liittäminen leikepöydälle

Voit myös kopioida ja liittää tiedostoja leikepöydälle.​ Valitse tiedosto tai kansio, jonka haluat kopioida, ja paina Ctrl C-näppäimiä tai napsauta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Kopioi.​ Kopioitu tiedosto tallennetaan leikepöydälle ja voit liittää sen haluamaasi paikkaan samaan tapaan kuin tekstiäkin.​

Useiden kohteiden tallentaminen leikepöydälle

Windowsin leikepöytä mahdollistaa myös useiden kohteiden tallentamisen leikepöydälle.​ Voit kopioida useita tekstejä, kuvia tai tiedostoja ja tallentaa ne leikepöydälle yksitellen. Kun haluat liittää jonkin tallennetuista kohteista, voit valita sen leikepöydän valikosta.​

Tehokäyttöä leikepöydän historiaa hyödyntämällä

Windowsissa on myös leikepöydän historia, joka tallentaa aiemmin kopioimasi kohteet. Voit avata leikepöydän historian painamalla Windows-näppäintä V.​ Voit valita aiemmin käyttämäsi kohteen ja liittää sen haluamaasi paikkaan.​

Leikepöytä on siis kätevä työkalu tiedonhallintaan Windows-käyttöjärjestelmässä.​ Voit kopioida ja liittää tekstiä, kuvia ja tiedostoja, tallentaa useita kohteita leikepöydälle sekä hyödyntää leikepöydän historiaa.​ Tämä auttaa säästämään aikaa ja tehostamaan työskentelyäsi.​

By Admin