Voit lisätä kätevästi ylimääräisen näytön kannettavaan tietokoneeseesi, mikä parantaa työskentelymukavuutta ja lisää tuottavuutta.​ Lisänäyttö antaa sinulle enemmän tilaa näytöllä ja mahdollistaa monia erilaisia toimintoja samanaikaisesti.​ Alla on joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan ja käyttämään lisänäyttöä kannettavassa tietokoneessasi.​

Lisänäytön valinta

Kun valitset lisänäyttöä kannettavaasi, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat⁚

 • Koko⁚ Valitse näyttö, jonka koko ja resoluutio sopivat tarpeisiisi.​ Suurempi näyttö antaa enemmän työtilaa, mutta se voi myös tehdä kannettavasta tietokoneesta raskaamman ja hankalampaa liikutella.
 • Kantavuus⁚ Mieti missä ja miten aiot käyttää lisänäyttöäsi.​ Jos haluat ottaa sen mukaasi matkoille tai käyttää sitä eri paikoissa, kannattaa valita kevyt ja kannettava vaihtoehto.​
 • Liitännät⁚ Tarkista, että kannettavassasi on sopivat liitännät lisänäytön kytkemiseen.​ Yleisimmät liitännät ovat HDMI, DisplayPort ja USB.​ Varmista myös, että kannettavassasi on riittävästi vapaata USB-portteja.

Lisänäytön asentaminen

Asenna lisänäyttö seuraavien ohjeiden mukaisesti⁚

 1. Kytke lisänäyttö kannettavan tietokoneen liitäntään.​
 2. Avaa kannettavan tietokoneen asetukset ja siirry näyttöasetuksiin.​
 3. Etsi ”Use multiple displays” (Käytä useita näyttöjä) -vaihtoehto ja valitse se.​
 4. Säädä lisänäytön asetukset haluamallasi tavalla, kuten näytön järjestys, resoluutio ja suunta.
 5. Tallenna muutokset ja sulje asetukset.​
 6. Nyt voit käyttää lisänäyttöä samanaikaisesti kannettavan tietokoneen oman näytön kanssa.​

Lisänäytön hyödyntäminen

Lisänäytön käyttäminen voi parantaa työtehoa monella tavalla⁚

 • Moniajolinja⁚ Voit avata useita sovelluksia tai tiedostoja rinnakkain ja käyttää niitä samanaikaisesti.​ Esimerkiksi voit pitää taulukkolaskentaa auki lisänäytöllä ja kirjoittaa raporttia kannettavan tietokoneen omalla näytöllä.​
 • Graafinen suunnittelu⁚ Jos työskentelet graafisen suunnittelun tai valokuvankäsittelyn parissa, lisänäytöllä on suuri merkitys.​ Voit pitää työkaluja ja työpohjia näkyvillä lisänäytöllä ja keskittyä itse työskentelyyn kannettavassa tietokoneessa.
 • Videoeditointi⁚ Lisänäyttö auttaa näkemään tarkasti videon editoinnin yksityiskohdat.​ Voit pitää videotoistimen auki lisänäytöllä ja työskennellä välineiden kanssa kannettavassa tietokoneessa.​

On myös muita tapoja hyödyntää lisänäyttöä kannettavassa tietokoneessasi.​ Kokeile erilaisia asetuksia ja löydä juuri sinulle sopiva työskentelytila.

Loppusanat

Lisänäyttö tuo mukavuutta ja tehokkuutta kannettavan tietokoneesi käyttöön.​ Valitse sopiva koko, harkitse kannettavuutta ja tarkista liitännät ennen ostamista.​ Asenna ja säädä lisänäyttö oikein kannettavassasi ja hyödynnä sen tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.​ Älä unohda kokeilla erilaisia työskentelytapoja ja löytää omat suosikkisi!​

By Admin