Tuoresuolattu kinkku Prismasta – vinkkejä herkulliseen joulupöytään

Joulu on perinteisen suomalaisen ruokakulttuurin juhlaa, ja joulupöydän kuningas on usein tuoresuolattu kinkku․ Prisma tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia tuoresuolattuja kinkkuja, jotka sopivat jokaiseen joulunviettoon․ Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, kuinka valmistaa herkullinen tuoresuolattu kinkku Prismasta․

Valitse oikea kinkku

Prisman valikoimasta löydät erilaisia tuoresuolattuja kinkkuja eri kokoisina ja eri alkuperistä․ Valitse kinkku sen mukaan, paljonko vieraita sinulla on ja millaisen kinkun haluat valmistaa․ Prisman kinkut ovat laadukkaita ja täyttävät varmasti odotuksesi․

Kinkun valmistus

Ennen kinkun valmistusta on tärkeää huomioida muutama seikka․ Ensinnäkin, varmista, että sinulla on tarpeeksi iso uunivuoka, jotta kinkku mahtuu siihen․ Lämmitä uuni 150 asteeseen ja asettele kinkku uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin․ Voit myös lisätä vuokaan hieman vettä, jotta se ei pala kiinni․

Hieronnan jälkeen peitä kinkku alumiinifoliolla, jotta se pysyy mehukkaana koko paistoajan․ Paista kinkkua uunissa noin noin 90-120 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta․ Voit tarkistaa kinkun kypsyyden käyttämällä paistomittaria․

Mausta ja tarjoile

Kun kinkku on kypsä, ota se uunista ja anna sen levätä hetki ennen tarjoilua․ Voit maustaa kinkun esimerkiksi sinapilla, hunajalla tai maustevoilla․ Leikkaa kinkku ohuiksi siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi perinteisen joululaatikon ja rosollin kanssa․

Säilytys- ja jämäruokavinkit

Jos kinkkua jää yli, voit hyödyntää sitä monella tavalla․ Voit esimerkiksi tehdä herkullista kinkkukiusausta tai käyttää sitä täytteenä voileipäkakuissa․ Muista kuitenkin säilyttää kinkku jääkaapissa ja käyttää sitä muutaman päivän sisällä․

Prisman tuoresuolattu kinkku on herkullinen valinta joulupöytään․ Voit luottaa siihen, että saat laadukkaan ja maukkaan kinkun joka kerta․ Muista panostaa kinkun valmistukseen ja tarjoiluun, niin jouluruoista voi nauttia entistä enemmän․

By Admin