Facebook on suosittu sosiaalisen median alusta, joka tarjoaa monia toimintoja ja ominaisuuksia.​ Useimmat ihmiset käyttävätkin Facebookia puhelimen sovelluksen kautta, mutta on myös mahdollista käyttää Facebookia selaimen kautta tietokoneella. Tässä artikkelissa jaan vinkkejä ja ohjeita Facebookin selainversion käyttöön.​

Kirjautuminen ja tilin hallinta

Facebookin selainversioon kirjautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin puhelimen sovelluksessa.​ Avaa suosikkiselaimessasi Facebookin kotisivu ja syötä käyttäjätunnuksesi (sähköposti tai puhelinnumero) ja salasanasi kirjautuaksesi sisään.

Kun olet kirjautunut sisään, voit hallita tiliäsi ja asetuksiasi selainversion kautta helposti. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta ja valitse ’Asetukset’ avataksesi asetukset-sivun.​ Täältä voit muokata profiiliasi, yksityisyysasetuksia, ilmoitusasetuksia ja paljon muuta.​

Uutisvirta ja viestit

Mitä tehdä selainversion Uutisvirta-sivulla?​ Uutisvirta on keskeinen osa Facebookia, ja täältä näet ystäviesi päivitykset, jaettavat artikkelit ja muut julkaisut.​ Voit myös jakaa omia päivityksiäsi ja kommentoida muiden julkaisuja.​

Uutisvirran yläosassa on suodatusvalikko, jonka avulla voit rajata näkyviin tiettyjä julkaisuja tai tietyn ajanjakson.​ Voit myös järjestää näkyvät julkaisut suosion, aikajärjestyksen tai muun tekijän mukaan.​ Näin voit muokata uutisvirtaasi vastaamaan omia mieltymyksiäsi.

Viestit-välilehti tarjoaa sinulle mahdollisuuden lähettää viestejä ystävillesi Facebookissa.​ Voit lähettää sekä yksityisviestejä että ryhmäviestejä. Valitse vain ystäväsi, kirjoita viesti ja paina ’Lähetä’.​

Ryhmät ja tapahtumat

Ryhmät ja tapahtumat ovat myös tärkeitä osia Facebookin selainversiota.​ Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden keskustella aiheista, jotka ovat sinulle tärkeitä, ja löytää samanhenkisiä ihmisiä. Voit myös luoda oman ryhmän ja kutsua ystäviäsi siihen.

Tapahtumat-välilehti näyttää sinulle lähiaikoina tapahtuvat tapahtumat, joihin olet kutsuttu tai joihin olet kiinnostunut osallistumaan.​ Voit myös luoda omia tapahtumia ja jakaa niitä ystävillesi Facebookissa.​

Turvallisuus ja yksityisyys

Facebookin selainversio tarjoaa myös mahdollisuuksia turvallisuuden ja yksityisyyden hallintaan.​ Voit valita, kuka näkee julkaisusi ja tietosi, säätää käyttäjätunnuksen ja salasanan asetuksia sekä estää tai ilmoittaa häiriköistä.​

Muista tarkistaa yksityisyysasetuksesi säännöllisesti ja päivittää ne tarpeen mukaan. Näin voit varmistaa, että tietosi ovat suojassa ja että jaat haluamasi tiedot vain haluamillesi ihmisille.​

Toivottavasti nämä vinkit ja ohjeet auttavat sinua hyödyntämään Facebookin selainversiota täysin.​ Muista kokeilla eri toimintoja ja löytää juuri sinulle sopiva tapa käyttää Facebookia.​

By Admin