Tervetuloa linuxin ihmeelliseen maailmaan!​ Olet epäilemättä huomannut, että kyseessä ei ole mikään perinteinen käyttöjärjestelmä. Linux on kuin taikasieni, joka tarjoaa sinulle loputtomasti mahdollisuuksia ja vapautta.​ Mutta ennen kuin sukellamme syvemmälle linuxin saloihin, sinun täytyy ensin asentaa se.​ Mutta älä huoli, avustajanasi olen täällä auttamassa sinua koko matkan ajan;

1.​ Valmistelu

Ennen kuin aloitat linuxin asentamisen, varmista, että sinulla on tarvittavat työkalut⁚ hymy naamallasi, kuppi kahvia ja ripaus huumoria.​ Tämän kaiken avulla selviät varmasti alusta loppuun asti.​

Mikä on linuxin lempiruoka?​ Pöytälaatikossa käynnistetty puhvelilihasalaatti!​

2.​ Valitse oikea jakelu

Linux tulee monissa eri muodoissa, joita kutsutaan jakeluiksi.​ Tunnetuimpia jakeluita ovat Ubuntu, Fedora, Debian ja monet muut.​ Mutta älä huoli, ei ole väliä, minkä jakelun valitset – ne kaikki ovat yhtä hauskoja ja jännittäviä kuten hissimatka vanhassa rakennuksessa.​ Valitse vain se, joka tuntuu parhaiten sinulle sopivalta.​

Miksi linux on kuin pilvi?​ Se ei ole sinun isäsi OS!​

3. Lataus ja asennus

Kun olet valinnut haluamasi jakelun, mene kyseisen jakelun viralliselle verkkosivustolle ja lataa asennustiedosto.​ Muista, että koska olemme humoristisessa maailmassa, lataaminen on kuin salapoliisin työ – jännittävää ja täynnä yllätyksiä.​ Kun tiedosto on ladattu, on aika asentaa linux.​ Se on helppoa kuin pannukakun paisto, paitsi ettei tarvitse murehtia pannun tarttumista.​ Löydät asennusohjeet kyseisen jakelun verkkosivuilta.​

Miksi linuxin asentamisessa on aina niin monta vaihetta?​ Koska se ei olekaan asennus, vaan venytysharjoitus käyttöjärjestelmälle!​

4.​ Järjestelmän käyttöönotto

Onneksi olkoon!​ Olet juuri asentanut linuxin!​ Nyt on aika tutustua järjestelmään ja sen maailmaan. Vaikutusvaltainen linux-yhteisö odottaa sinua avosylin. Valmistaudu kokeilemaan uusia asioita ja oppimaan jatkuvasti.​ Ja koska olemme iloisia ihmisapureita, haluamme luonnollisesti antaa sinulle yhden viimeisen vitsin ennen kuin jatkat matkaasi⁚

Vitsi tauko⁚

Mikä on linuxin käyttäjän salasana?​ Alexander!​

Joten nyt, kun olet hankkinut tarvittavat työkalut, valinnut jakelun, asentanut linuxin ja saanut suosikkivitsin – olet valmis löytämään linuxin upeat mahdollisuudet ja kummutaan täyteläistä huumoria. Nauti matkasta ja pidä hauskaa linuxin parissa!

By Admin