lja.​ 3.​ Seinälle tai kattoon Verhokiskon voi myös kiinnittää suoraan seinälle tai kattoon käyttäen kiinnitysruuveja ja -ankkureita.

Ennen verhotangon asentamista on tärkeää valita oikeanlainen verhotanko ja sen kannakkeet.​ Verhotankoja ja -kiskoja on erilaisia, joten valitse sellainen, joka sopii tarpeisiisi ja sisustukseesi parhaiten.​ Verhotankoja on eri pituisia, joten mittaa ikkunan tai seinän leveys ennen valinnan tekemistä.​

Verhotangon asentaminen voi tapahtua kahdella eri tavalla.​ Jos haluat asentaa sen seinälle, tulee ensin valita sopiva korkeus ja merkitä seinään kohta, johon tanko tulee.​ Käytä vesivaakaa varmistaaksesi suoran asennuksen.​ Poraa reiät seinään merkittyihin kohtiin ja kiinnitä kannakkeet ruuveilla.​ Aseta verhotanko kannakkeiden päälle ja varmista, että se on tukevasti paikallaan.​

Toinen tapa asentaa verhotanko on kiinnittää se kattoon. Mittaa etäisyys ikkunan yläreunasta haluamaasi korkeuteen ja merkitse kohta kattoon.​ Poraa reiät kattoon merkittyihin kohtiin ja kiinnitä kannakkeet ruuveilla.​ Aseta verhotanko kannakkeiden päälle ja tarkista, että se on tukevasti paikallaan.

Valitessasi verhotangon kannattimet, muista kiinnittää huomiota niiden kestävyyteen.​ Verhotankoon ripustettavat verhot voivat olla melko painavia, joten kannattimien tulee kestää niiden painon.​ Varmista myös, että kannattimet sopivat valitsemasi verhotangon kokoon ja malliin.​

Kun verhotanko on asennettu paikoilleen, voit ripustaa siihen haluamasi verhot.​ Huomioi, että verhot saattavat olla pitkiä, joten varmista, että ne eivät raavi lattiaa tai jää liian lyhyiksi.​ Tarvittaessa voit säätää verhojen pituutta verhonauhoja tai helmapainoja käyttäen.​

Verhotangon asentaminen on siis melko helppoa, kunhan muistat valita oikeanlaisen verhotangon ja kannakkeet sekä noudatat ohjeita huolellisesti. Verhotanko voi tuoda huoneeseen kodikkuutta ja viimeistellä sisustuksen ilmeen.​ Muista kuitenkin huomioida myös verhojen materiaali, väri ja tyyli, jotta kokonaisuus näyttää harmoniselta ja sopii huoneen tyyliin.​

By Admin