Siimaleikkurit ovat käteviä työkaluja, joita käytetään ruohonleikkureissa ja trimmereissä ruohon ja rikkaruohojen leikkaamiseen.​ Siivouskoneessa käytetyn siiman kuluminen on väistämätöntä, joten on tärkeää tietää, miten siiman vaihto tehdään.​ Tässä artikkelissa kerrotaan, miten siimaleikkurin siima asennetaan oikein.

Vaihe 1⁚ Oikean siiman valitseminen

Ennen kuin aloitat siiman vaihtamisen, sinun on varmistettava, että sinulla on oikeanlainen siima.​ Siima tulee valita leikkurisi mukaan ja sen tulee olla sopivan paksuinen ja kestävä.​ Yleisesti ottaen, sinun tulisi käyttää ohuemman siiman leikkaamiseen nurmikkoa ja paksumman siiman leikkaamiseen rikkaruohoja ja pensaita.​

Vaihe 2⁚ Leikkurin varotoimenpiteet

Ennen kuin aloitat siiman vaihtamisen, varmista että leikkuri on sammutettu ja kytketty pois päältä.​ Tämä estää vahingot ja loukkaantumiset.​ Varmista myös, että leikkuria ei ole käytetty vähintään 30 minuuttiin, jotta siima ja leikkuri ovat jäähtyneet ja turvallisia koskettaa.​

Vaihe 3⁚ Siiman asentaminen

Siiman asentaminen vaihtelee hieman siimaleikkurin mallista riippuen, mutta yleisesti ottaen seuraavat vaiheet ovat yleisiä⁚

  1. Etsi siiman kelan paikka leikkurista. Usein se sijaitsee leikkurin pohjassa tai leikkuripään sisällä.​
  2. Poista vanha ja kulunut siima kelalta.​ Jos siima on kiinni jossain, käytä pihdeitä tai muita sopivia työkaluja sen irrottamiseen.​
  3. Kiinnitä uusi siima kelalle.​ Aloita syöttämällä siiman pää kelan keskimmäisestä aukosta.​ Vedä siima läpi kunnes molemmat päät ovat yhtä pitkät.​
  4. Kiinnitä siima kelan kiinnitysrenkaisiin tai -nastoihin.​ Varmista, että siima on tiukasti kiinni, mutta älä kiristä sitä liikaa.​
  5. Tarkista, että siima toimii oikein.​ Käynnistä leikkuri ja anna siiman pyöriä. Tarkista, ettei siima töki tai takerru.​
  6. Tarvittaessa leikkaa ylimääräiset siimakärjet sopivan pituisiksi.​ Varmista, että leikkaat ne tasaisesti molemmista päistä.​

Vaihe 4⁚ Testaa uusi siima

Ennen kuin aloitat varsinaisen leikkaamisen, on tärkeää testata uusi siima.​ Käynnistä leikkuri ja leikkaa pieni alue ruohoa tai rikkaruohoa varmistaaksesi, että siima toimii oikein ja leikkaa halutulla tavalla.​ Tarvittaessa säädä siiman pituutta tai kiristystä.​

Nyt kun tiedät miten siiman vaihto tehdään oikein, voit ylläpitää siimaleikkurin tehokasta toimintaa ja varmistaa puutarhasi siisteyden.​ Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää oikeanlaista siimaa työkaluun.

By Admin