Joskus Windows Vistan käyttöjärjestelmän asetukset voivat mennä sekaisin tai jokin ohjelma voi aiheuttaa ongelmia.​ Tällöin voi olla tarpeen palauttaa tietokoneen tehdasasetukset, jotta saat käyttöjärjestelmän toimimaan jälleen normaalisti.​ Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palauttaa Windows Vista tehdasasetukset.​

Ennen palautusta⁚

Ennenkuin aloitat tehdasasetusten palauttamisen, on tärkeää varmuuskopioida tärkeät tiedostot ja varmistaa, että sinulla on asennuslevy tai asennustiedostot käytettävissä.​ Tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä kaikki tiedostot, ohjelmat ja asetukset pyyhitään pois, joten on tärkeää varmistaa, että tärkeät tiedostot eivät katoa koko palautusprosessin aikana.​

Tehdasasetusten palauttaminen⁚

  1. Käynnistä tietokone uudelleen ja paina välittömästi F8-näppäintä, kun BIOS-latausnäyttö tulee näkyviin.​ Tämä avaa käynnistystila-valikon.​
  2. Valitse käynnistystila-valikosta ″Turvallinen tila komentokehotteella″ ja paina Enter-näppäintä.​
  3. Kun komentokehote-ikkuna avautuu, kirjoita ″rstrui.​exe″ ja paina Enter-näppäintä.​ Tämä avaa Järjestelmän palautus -ohjelman.​
  4. Valitse Järjestelmän palautus -ohjelmasta ″Suorita järjestelmän palautus suositeltuun palautuspisteeseen″ ja klikkaa Seuraava.
  5. Seuraa ohjeita ja valitse palautuspiste ennen ongelmien alkamista.​
  6. Klikkaa Seuraava ja vahvista palautusprosessi.​
  7. Järjestelmä palautuu tehdasasetuksiin.​ Tämä voi kestää hetken.
  8. Kun palautus on valmis, tietokone käynnistyy uudelleen ja voit aloittaa asetusten määrittämisen uudelleen.

Yhteenveto⁚

Tehdasasetusten palauttaminen Windows Vistalle voi auttaa ratkaisemaan ongelmat ja saamaan käyttöjärjestelmän toimimaan jälleen normaalisti.​ Muista kuitenkin varmuuskopioida tärkeät tiedostot ja varmistaa, että sinulla on asennuslevy tai asennustiedostot saatavilla ennen palautusprosessin aloittamista.

By Admin