Windows 10 on Microsoftin käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu tarjoamaan käyttäjilleen turvallinen ja tehokas käyttökokemus. Windows 10⁚ssä on useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia verrattuna aiempiin Windows-versioihin.​ Jos haluat päivittää tietokoneesi Windows 10⁚een tai asentaa sen tyhjään tietokoneeseen, tässä artikkelissa kerrotaan, miten se tehdään.​

1.​ Tarkista järjestelmävaatimukset

Ennen kuin aloitat Windows 10⁚n asentamisen, sinun tulee tarkistaa, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset.​ Windows 10⁚n vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat⁚

  • Prosessori⁚ 1 GHz tai nopeampi suoritin
  • RAM-muisti⁚ 1 gigatavu (32-bittinen) tai 2 gigatavua (64-bittinen)
  • Kovalevytila⁚ 16 gigatavua (32-bittinen) tai 20 gigatavua (64-bittinen)
  • Näytönohjaimen resoluutio⁚ vähintään 800 x 600 pikseliä
  • Näytönohjain⁚ DirectX 9 tai uudempi näytönohjain WDDM 1.​0 ohjaimella

2. Lataa ja käynnistä Windows 10 -asennusohjelma

Voit ladata Windows 10 -asennusohjelman Microsoftin verkkosivuilta.​ Asennusohjelma on saatavilla ilmaiseksi ja sen avulla voit asentaa Windows 10⁚n tai päivittää aiemman version Windows 10⁚een.​ Kun olet lataamisen jälkeen valmis٫ kaksoisnapsauta asennusohjelmaa aloittaaksesi asennusprosessin.​

3. Seuraa asennusohjelman ohjeita

Kun asennusohjelma käynnistyy, seuraa sen ohjeita asennuksen aikana.​ Voit valita haluamasi asetukset ja mukauttaa asennusta tarpeidesi mukaan.​ Asennusohjelma käsittelee kaikki tarvittavat tiedot, kuten käyttöjärjestelmäavaimen ja käyttäjätietosi.​

4.​ Odota, kun Windows 10 asentuu

Asennusprosessi voi kestää jonkin aikaa, joten odota kärsivällisesti, kun Windows 10 asentuu tietokoneeseesi.​ Tietokone saattaa käynnistyä uudelleen useita kertoja asennuksen aikana.​ Varmista, että et keskeytä asennusprosessia.​

5. Määritä käyttäjätili ja aloita käyttö

Kun Windows 10 on asentunut loppuun, sinua pyydetään määrittämään käyttäjätili ja muutama perusasetus.​ Voit luoda uuden Microsoft-tilin tai käyttää olemassa olevaa tiliäsi.​ Kun olet tehnyt tarvittavat määritykset, voit aloittaa käyttämään Windows 10⁚ä.​

Windows 10⁚n asentaminen on melko suoraviivaista seuraamalla asennusohjelman ohjeita.​ Muista varmuuskopioida tärkeät tiedostot ennen asennusta ja varmistaa, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset. Kun olet asentanut Windows 10⁚n, voit nauttia sen monipuolisista ominaisuuksista ja parannuksista tehokkaammassa ja turvallisemmassa käyttöjärjestelmässä.​

By Admin