Välitilalevyn asentaminen

Välitilalevyjen asentaminen keittiöön on suhteellisen helppoa‚ mutta vaatii hieman huolellisuutta ja valmistelua․ Välitilalevyt ovat käytännöllinen ja tyylikäs ratkaisu keittiön välitilan suojaukseen roiskeilta ja likaantumiselta․ Tässä artikkelissa käymme läpi välitilalevyn asentamisen vaiheet․

Valmistelut

Ennen välitilalevyn asentamista on tärkeää tehdä tarvittavat valmistelutyöt․ Keittiökaappien ja -kalusteiden purkaminen mahdollistaa uusien kaappien asentamisen․ Jos tarpeellista‚ tiskiallas ja astianpesukone voivat vaihtaa paikkoja keskenään‚ mikä kannattaa huomioida välitilalevyn mitoituksessa․


Asennusvaiheet

1․ Kiinnitys yläkaappiin⁚ Ensimmäiseksi asennetaan U-profiili keittiön tasoon ja seinää vasten․ Profiili voidaan kiinnittää liimaamalla tai 2-puoleisella teipillä․

2․ Lasin asennus⁚ Lasi asetetaan U-profiilin sisään ja painetaan kiinni seinää vasten․

3․ Reiät L-profiiliin⁚ Mikäli käytetään L-profiilia‚ porataan ruuvien reiät 300 mm välein․

4․ Kiinnitys⁚ Välitilalevy kiinnitetään seinään joko liimaamalla‚ ruuvaamalla tai listakiinnityksellä․ On tärkeää varmistaa‚ että seinä on tasainen‚ puhdas ja kuiva ennen kiinnittämistä․

5․ Viimeistely⁚ Tarvittaessa voi tehdä leikkauksia‚ porauksia‚ reunojen taittoja ja taivutuksia välitilalevyyn puusepän tai metallimiehen perustyökaluilla․
Työn sujuminen

Välitilalevyjen asentaminen on tyypillisesti nopeaa ja siistiä työtä․ Levyn suuri koko mahdollistaa saumattomat välitilat myös suurissa keittiöissä․ On kuitenkin tärkeää huolehtia siitä‚ että levyt asennetaan tasaiselle ja puhtaalle pinnalle‚ jotta liimaus tai kiinnitys on vahva ja kestävä․

Vaihtoehtoiset materiaalit

Välitilalevyjen lisäksi välitilaan voidaan asentaa muitakin materiaaleja‚ kuten laminaattia tai välitilatarroja․ Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa‚ esimerkiksi tarrojen asentaminen on helppoa ja nopeaa‚ ja ne tarjoavat mahdollisuuden vaihdella keittiön ilmettä eri vuodenaikoina․

Välitilalevyjen asentaminen keittiöön on siis suhteellisen helppoa ja nopeaa․ Huolellinen valmistelu ja oikeanlaiset työvälineet auttavat varmistamaan onnistuneen lopputuloksen․ Välitilalevyt eivät ainoastaan suojaa keittiön välitilaa roiskeilta ja likaantumiselta‚ vaan ne myös tuovat keittiöön tyylikkään ja viimeistellyn ilmeen․

By Admin