Hellan asentaminen on tärkeä osa keittiön remontointia tai uuden keittiön rakentamista.​ Hellan oikea asennus varmistaa, että se toimii turvallisesti ja tehokkaasti.​ Tässä artikkelissa käymme läpi hellan asentamisen vaiheet ja annamme vinkkejä onnistuneeseen asennukseen.​

1. Valmistelut

Ennen kuin aloitat hellan asentamisen, varmista, että sinulla on oikeat työkalut ja tarvikkeet.​ Tarvitset ainakin ruuvimeisselin, vesivaakaa, putkimutteriavaimen ja kaasuputkieristysteippiä.​ Lisäksi sinun tulee olla selvillä keittiön sähkö- ja kaasuliitäntöjen sijainnista.​

2.​ Mittaaminen ja merkitseminen

Aloita asennus mittauttamalla ja merkitsemällä hellan paikka. Tarkista, että hellan leveys ja korkeus sopivat keittiön työtason mukaisesti.​ Merkitse myös seinään tai lattiaan paikat, joista löytyvät sähkö- ja kaasuliitännät.​

3.​ Asennus

Ennen hellan asentamista, kytke keittiön pääsulake tai sulje kaasun pääsulkuventtiili.​ Aloita asennus liittämällä tarvittavat putkiliitännät ja sähköjohdot hellan kytkentärasioihin. Käytä kaasuputkieristysteippiä tiivistämiseen ja varmista, että liitokset ovat tiiviitä.​

Kun kaikki liitännät ovat kunnossa, siirrä hella paikalleen ja aseta se oikeaan asentoon.​ Tarkista vesivaakaa apuna käyttäen, että hella on suorassa sekä vaakasuunnassa että pystysuunnassa.​ Ruuvaa hella kiinni seinään tai lattiaan hellan mukana tulleiden kiinnitysruuvien avulla.

Lopuksi, kytke keittiön pääsulake tai avaa kaasun pääsulkuventtiili ja testaa hellan toimivuus.​ Varmista, että sähköliitännät ja kaasuputket eivät vuoda ja että hellan kaikki toiminnot toimivat normaalisti.​

4. Huomioitavaa

Hellan asennuksessa on muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä⁚

  • Varmista, että kaikki liitännät ovat tiiviitä, jotta vuotoja ja vahinkoja voidaan välttää.​
  • Noudata hellan mukana tulevia ohjeita asennuksessa.
  • Mikäli et ole varma omista kyvyistäsi, on parempi pyytää ammattilaista avuksi.

Näiden ohjeiden avulla voit asentaa hellan turvallisesti ja onnistuneesti.​ Muista aina noudattaa valmistajan ohjeita ja tarvittaessa kääntyä ammattilaisen puoleen.

By Admin