Päivitykset ovat tärkeitä, koska ne sisältävät usein korjauksia ja parannuksia, jotka auttavat pitämään tietokoneesi ja mobiililaitteesi turvallisena, tehokkaana ja yhteensopivana uusimpien teknologioiden kanssa.​ Tämä opas auttaa sinua päivittämään ohjelmistot ja sovellukset niin tietokoneellasi kuin älypuhelimessasi tai tabletissasi.​

Tietokoneen päivitykset

Useimmat käyttöjärjestelmät tarjoavat automaattiset päivitykset, joten sinun tarvitsee vain varmistaa, että tämä ominaisuus on käytössä. Esimerkiksi Windowsissa voit tarkistaa päivitysten tilan seuraavasti⁚

  1. Avaa Järjestelmän asetukset napsauttamalla Käynnistä-valikkoa ja valitsemalla Asetukset.​
  2. Napsauta ″Päivitys ja suojaus″.​
  3. Valitse ″Windows Update″.​
  4. Tarkista, että ″Automaattinen päivitys″ on käytössä.​

Käyttöjärjestelmä päivittää itsensä automaattisesti tarvittaessa.​

Lisäksi on tärkeää päivittää käytössä olevat ohjelmistot ja sovellukset.​ Useimmat ohjelmat tarjoavat päivitysominaisuuden, joka voidaan yleensä löytää ″Asetukset″ tai ″Ominaisuudet″ -välilehtien alta.​ Etsi niistä ″Päivitys″ -välilehti ja valitse ″Tarkista päivitykset″ tai vastaava painike.

Mobiililaitteen päivitykset

Mobiililaitteilla on myös automaattiset päivitysominaisuudet.​ Tämä varmistaa, että käytössäsi on aina uusin ja turvallisin ohjelmistoversio.​ Näin voit varmistaa, että päivitykset ovat päällä iOS- ja Android-laitteissasi⁚

  • iOS (iPhone / iPad)⁚

Avaa laitteesi ″Asetukset″ ja napauta ″Yleiset″.​ Valitse ″Ohjelmistopäivitys″ ja varmista, että vaihtoehto ″Lataa ja asenna automaattisesti″ on päällä.​

  • Android (Samsung / Google / muut valmistajat)⁚

Avaa laitteen ″Asetukset″ ja etsi ″Järjestelmä″ tai ″Ohjelmistopäivitys″.​ Napauta tätä kohtaa ja etsi vaihtoehto ″Automaattinen tarkistus päivityksille″; Varmista, että tämä vaihtoehto on päällä.​

Varmista myös, että sovellukset päivittävät automaattisesti.​ Voit tehdä tämän seuraavasti⁚

  • iOS (iPhone / iPad)⁚

Avaa ″Asetukset″, napauta ″iTunes ja App Store″ ja varmista, että ″Päivitykset″ -vaihtoehto on päällä.​

  • Android (Google Play Kauppa)⁚

Avaa Google Play Kauppa -sovellus, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta, valitse ″Asetukset″ ja vieritä ″Yleiset asetukset″ -osioon.​ Varmista, että vaihtoehto ″Päivitä sovellukset automaattisesti″ on päällä.​

Päivitysten manuaalinen tarkistaminen

Jos et halua käyttää automaattisia päivityksiä, voit myös tarkistaa päivitykset manuaalisesti tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi.​

Tietokoneessa voit tarkistaa päivitykset manuaalisesti avaamalla ″Settings″ (Asetukset) -kohdan ja etsimällä ″Updates″ (Päivitykset) -välilehden.​ Klikkaa ″Check for Updates″ (Tarkista päivitykset) -painiketta tarkistaaksesi saatavilla olevat päivitykset.​

Mobiililaitteessa voit tarkistaa päivitykset avaamalla ″Settings″ (Asetukset) -sovelluksen, etsimällä ″System″ (Järjestelmä) tai ″Software Updates″ (Ohjelmistopäivitykset) -kohdan ja painamalla ″Check for Updates″ (Tarkista päivitykset) -painiketta.​

Pidä huolta siitä, että päivität säännöllisesti kaikki käyttämäsi ohjelmat, sovellukset ja käyttöjärjestelmät.​ Tämä auttaa pitämään laitteistosi turvallisena ja toimivana, ja varmistaa että hyödyt uusimmista ominaisuuksista ja parannuksista.​

By Admin