Riistanvalvontakäyttöön suunnitelluissa Burrel-riistakameroissa on havaittu ongelmia, kun käytetään Gmailia lähettävänä sähköpostina.​ Tässä artikkelissa käsitellään tätä ongelmaa ja tarjotaan ratkaisuja sen korjaamiseksi.
Jos kameralaitteessa näkyy ilmoitus, että kuva on lähetetty manuaalisesti, mutta kuva ei koskaan saavu sähköpostilaatikkoon (ei edes roskapostiin), todennäköisin syy tähän ongelmaan on Gmail-sähköposti.​ Itse kameralaitteessa ei siis ole vikaa.​ Tämä ongelma on havaittu Burrel Edge HD3G, Edge HD4G ja S12 HDSMS Pro -riistakameroissa, joissa käytetään Burrelin omia oletusasetuksia, kuten Gmail-asetuksia.
Tämä ongelma on korjattu elokuussa 2020, mutta jos koet edelleen ongelmia, voit kokeilla saada uuden palvelimen riistakameroillesi.​ Uusi palvelin otetaan käyttöön arviolta elokuun 2020 aikana.​ Burrel-riistakameroiden järjestelmäpäivitykset löytyvät Alaska Brandsin Ratkaisu-kotisivulta. Sieltä löytyy myös ohjeet kameran päivittämiseen uusimpaan ohjelmistoversioon.​ Suosittelemme pitämään kamerassa aina uusimman ohjelmistoversion.​
Jos käytät riistakamerassa Gmail-sähköpostia ja haluat kuvien lähetyksen toimivan, voit käyttää seuraavia asetuksia⁚

– Riistakameran GSM-asetuksissa valitse Gmail-lähetys.​
– SMTP-palvelin⁚ smtp.​gmail.​com.
– SMTP-portti⁚ 465.​
– SSL-kirjautuminen⁚ Ota käyttöön tähän kohtaan laittamalla rasti.​

Jos sinulla on ongelmia kuvien lähetyksen kanssa, varmista, että virta riittää lähettämiseen ja tarkista, että SIM-kortilta on poistettu PIN-koodin kysely, jos sitä käytetään.

Huomioithan myös, että operaattorit ovat lopettamassa 3G-verkkopalvelujaan, joten riistakamerat siirtyvät automaattisesti käyttämään 2G-verkkoa.​ Tämä saattaa vaikuttaa tiedostojen lähetyksen nopeuteen, koska 2G-verkko on hitaampi kuin 3G-verkko.​ Tämän vuoksi suosittelemme kiinnittämään huomiota lähetettävien tiedostojen kokoon, jotta lähetys tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti.

Jos sinulla on edelleen ongelmia kuvien lähettämisessä Gmailiin, voit kokeilla aktivoida kaksivaiheisen tunnistautumisen Gmail-osoitteessasi, luoda uuden sovelluksen salasanan ja konfiguroida riistakameran lähettämään kuvat sovelluksen salasanan avulla. Näillä toimenpiteillä pitäisi pystyä saamaan kuvien lähettäminen Gmailiin toimimaan.​

Yhteenvetona, jos Burrel-riistakamera ei lähetä kuvia Gmailiin, on suositeltavaa tarkistaa asetukset, päivittää ohjelmisto uusimpaan versioon ja tarvittaessa aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen ja luoda sovelluksen salasana Gmailille.

By Admin