Alkoholin tilaaminen ulkomailta keskustelu 2023

Vuonna 2023 alkoholin tilaaminen ulkomailta herättää keskustelua ja useita kysymyksiä.​ Onko se laillista? Miten tullaus ja verotus tapahtuvat?​ Millaisia rajoituksia tulee huomioida? Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä kysymyksiä ja annetaan vastauksia aiheeseen liittyen.

Alkoholin tilaaminen ulkomailta on Suomessa laillista tietyin ehdoin. Netistä tilattaessa ostajan tulee tilata juomat suoraan ulkomaiselta myyjältä ilman välikättä Suomessa. Alkoholijuomat tulee maksaa suoraan myyjälle ennen niiden kuljettamista Suomeen.​ Näitä ehtoja noudattaessa alkoholin tilaaminen ulkomailta on sallittua.

Alkoholin tilaaminen netistä voi olla houkuttelevaa, sillä se voi tarjota laajemman valikoiman ja mahdollisesti edullisemmat hinnat verrattuna Suomen myymälöihin.​ Kuitenkin tulee huomioida, että tilattaessa alkoholia ulkomailta, tulee ottaa huomioon mahdolliset verot ja tullimaksut.​

Ulkomailta tilattaessa alkoholi voi olla halvempaa, sillä siitä ei tarvitse maksaa Suomen valmisteveroa.​ Tulli ja Verohallinto kuitenkin tehostavat ulkomailta tilatun alkoholin verovalvontaa, jotta valmisteverot saataisiin kerättyä. Tulli ja Verohallinto selvittävät, ovatko myyjät tehneet ennakkoilmoituksensa ja maksaneet vaaditut valmisteverot Suomeen.​ Tämä voi johtaa siihen, että jotkin tilaukset saattavat jäädä tullin haltuun odottamaan verotuksen selvittelyä.​

Alkoholin tilaaminen ulkomailta voi myös aiheuttaa ikärajoituksiin liittyviä rajoituksia. Alle 18-vuotiaat eivät saa tuoda maahan alkoholijuomia٫ ja alle 20-vuotiaat saavat tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia.​ Väkiviinaa (yli 80% etyylialkoholia) ei saa tuoda maahan ilman lupaa.​

Yleisesti ottaen alkoholin tilaaminen ulkomailta voi olla mahdollista ja laillista, kunhan noudatetaan sovellettavia lakeja ja säännöksiä.​ On kuitenkin tärkeää huomioida, että verot ja tullimaksut voivat vaikuttaa tilauksen hintaan, ja ikärajoitukset tulee ottaa huomioon.​

Tarkkaavaisuus ja huolellisuus ovat tärkeitä tekijöitä alkoholin tilaamisessa ulkomailta.​ On suositeltavaa perehtyä ennen tilausta ajankohtaisiin lakeihin ja säädöksiin sekä tulli- ja veroviranomaisten ohjeisiin.​

By Admin