Tech-harrastajat ovat aina innoissaan uusista laitteista, älykodin ratkaisuista ja kehittyvistä teknologioista.​ Mutta käydessään läpi sähkölaskunsa, he voivat saada pienen sähköshokin.​ Kyllä, juuri siitä syystä, että sähköenergian hinta voi nousta huimasti, ja se ei todellakaan ole mikään virtuaalinen todellisuuskokemus.​

″Miten niin sähköenergia maksaa?​ Eikö sitä saa ilmaiseksi internetistäkin?​″, saattaa joku teknofriikki ihmetellä.​ Sehän olisi kaikkien elektronisten unelmien täyttymys!​ Valitettavasti tämä on vain yksi niistä asioista, jotka tulevat kalliiksi ‒ ihan oikeilla euroilla.​

Jos sähköenergian hinta on sinulle vielä mysteeri, ei hätää! Tässä on muutamia vihjeitä, joiden avulla voit ymmärtää sen hupaisan hinnanmuodostuksen.​

1.​ Sähköyhtiöt⁚ ″Kuu kieppuu٫ hinta nousee!​″

Jos et vielä tiennyt, sähköyhtiöt rakastavat huvittaa meitä hinnankorotuksilla.​ He keksivät kaikenlaisia selityksiä, kuten ″hintaa nopeuttaa kuun vaihe″ tai ″sähkön hinta on sidottu ufojen aikatauluihin″. Voisi melkein väittää, että he käyttävät kaikesta mahdollisesta syyn nostaa hintaa ⸺ ja mehän vain makselemme.

Tässä taannoin eräs sähköyhtiö ilmoitti, että sähköenergian hinta nousee planeettojen linjauksen seurauksena. Mietin vain, olemmeko siirtyneet aurinkoenergiaan?​

Kuinka sähköyhtiö saa tähtienvälisen liiketoiminnan kukoistamaan?​ He pitävät hinnankorotuksilla avaruusrahaa yllä.

2.​ Älykodit⁚ ″Tervetuloa teknosaunoihin!​″

Jos olet kotiautomaatiohullu, joka on varustanut kodin älykkäillä laitteilla, on parempi varautua sähkölaskun paisumiseen.​ Sähkölämmitteiset eteisen lattialämmitykset, automaattiset ikkunoiden avaajat, auringon energian hyödyntämiseen perustuvat järjestelmät ‒ nämä kaikki vaativat sähköä.​

Vitsitkön vitsit, meidän on oltava valmiita maksamaan se hinta, jos haluamme älykkään talon⁚

Mitä älykoti sanoi sähkölaskulle? ″Sinä täydellinen 10!€″

3. Pidä silmällä kulutusta⁚ ″Lataaminen painaa″?​!​

Muistathan pitää silmällä sähkön kulutustasi, kun lataat huippuluokan teknologiaa.​ Tarkoitan tietysti älypuhelimia, tabletteja, kannettavia tietokoneita, pelikonsoleita ‒ nämä kaikki janoavat virtaa enemmän kuin nälkäinen teknofriikki jäätelöä.​

Jos sinulla on tapana ladata puhelimesi yöllä, lähtemättä matkalle latauskaapeli vaan kiinni seinään, saatat nähdä, että lataaminen voi vaikuttaa sähkölaskuusi.​ Siinä voit sitten ratkoa matemaattisia yhtälöitä, kuinka monta kilowattituntia säästät jokaista viivästyssenttiä kohden.​

Vitsi⁚

Kuinka biisoni lataa puhelintaan?​ Se tökkää nokkansa suoraan pistorasiaan ja sanoo ″Kuulemma täytyy työntää tänne se 1.21 jigawattia.​.​.​″

Sähköenergian huima hinta ei estä meitä tech-harrastajia jatkamasta unelmien tavoittelua.​ Emme ehkä voi hallita sähköenergian hintaa, mutta voimme ainakin nauraa sille.​ Ja jos sähkölasku on liian korkea, voit aina ladata sen teknisen humoristisen lehden ⸺ eikun kyky? (Tietysti kokonaisuuden vuoksi ostamalla sen painetun version ‒ kukapa ei haluaisi maksaa painatuskuluista!​)

By Admin