io tech ─ sähkön hinta

Sahkoa.​io on verkkosivusto, jolla voi seurata pörssisähkön hintaa, sen kehitystä, erilaisia keskiarvoja sekä selata hintahistoriaa. Sivusto päivittää seuraavan päivän sähkön hintatiedot yleensä noin klo 14⁚00.​ Sahkoa.​io on automaattisesti päivittyvä sivu, josta sähkön nykyinen hinta selviää helposti ja nopeasti värein sekä symbolein koristeltuna.​


Sahkoa.io tarjoaa reaaliaikaista tietoa pörssisähkön hinnasta.​ Voit seurata sähkön hintaa juuri nyt, seuraavan tunnin hintaa, päivän keskihintaa, edellisen 7 päivän keskihintaa, edellisen 30 päivän keskihintaa sekä hintaa vuosi sitten.​ Sivu ja sähkön hinnat päivittyvät automaattisesti tunnin välein.​
Palvelu on asiakkaalle maksuton, sillä välityspalkkio peritään myyjältä.​ Kuitenkin sähkön hinta on edullisempi tai sama kuin suoraan myyjältä ostettaessa, sillä Sahkoa.​io toimii suuremman ostoyhteenliittymän osana ja asiakas hyötyy suurasiakkaan eduista.​

Sähkön keskihinta Suomessa oli 56,5 €/MWh vuonna 2023, mikä teki siitä Euroopan toiseksi halvinta sähköä.​ Suomen sähkön hinta seuraa Tukholman alueen sähkön hintaa, joka oli hieman halvempi kuin Suomessa.​ Merkittävä poikkeus oli elokuu, jolloin hinnat erosivat toisistaan.​

Pörssisähkön hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin ilmoittamasta Suomen hinta-alueen hinnasta.​ Tuntihintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali. Pörssisähkö on hyvä valinta silloin, kun sähkön markkinahinta lähtee voimakkaaseen vakuumiin.​

Sähkön hintaa voi kilpailuttaa päivittäin tukkumarkkinoilla ja hinta on aina oikea.​ Priima-sopimus eroaa tavanomaisesta pörssisähköstä hintakiinnitysten osalta.​ Hinta on mahdollista vakauttaa tekemällä hintakiinnityksiä kuukauden tai vuosineljänneksen ajalle.​

Kokonaisuudessaan sivusto Sahkoa.io tarjoaa kattavaa tietoa pörssisähkön hinnasta ja sen kehityksestä. Voit helposti seurata sähkön hintaa reaaliajassa ja hyödyntää tietoa sähkösopimuksen kilpailuttamisessa.​

By Admin