Tervetuloa katsomaan maailmaa hieman eri näkökulmasta ౼ aivan kirjaimellisesti!​ Tänään pureudumme 3D-televisioon ja sen kommelluksiin․ Jos uskot٫ että 3D-elämykset kotisohvalla ovat pelkkää hauskaa ja huvia٫ saatat pian tulla toisiin ajatuksiin․ Tartu kaukosäätimeesi٫ ota lasit nenälle ja heittäydy mukaan tähän vauhdikkaaseen seikkailuun!​

1․ Liian läheltä ei näe kunnolla

Onko sinulla tapana katsella televisiota nenä kiinni ruudussa?​ No, tämä ei ainakaan toimi 3D-televisiossa․ Aivan kuin Ruotsin mestarit ampumahiihdossa, myös sinun täytyy pitää tietty etäisyys näyttöön, jotta kuva pysyy kirkkaana ja selkeänä․ Muuten saatkin nauttia lähinnä siitä, kuinka jännittävää puuroa pikselit voivat muodostaa․

– Miksi 3D-televisio tuli niin suosituksi?​ Se antaa mahdollisuuden katsoa televisiota kahdesta eri perspektiivistä ౼ istuessa sohvalla tai kävellessä seinää päin!​

2․ Pökerryttävät efektit

3D-elokuvissa pyörivät tavarat, räjähdykset ja lentävät oksennukset voivat olla hauskaa vaihtelua․ Mutta kun nämä efektit siirtyvät kotitelevisioosi, voit odottaa melkoisen ″areenaefektin″ joka kerta, kun yrität napata kaukosäätimen lattialta․ Uusien lasien sijaan tarvitset ehkä myös luistimet ja kenties kypäränkin․

– Minkä takia kaukosäätimen pitäminen kädessä monesti tuntuu niin vaikealta?​ No, ehkä se johtuu siitä, että tuntuu kuin joku koko ajan muuttaisi kanavia taustallasi․

3․ Pimeyttä ja spektaakkeleita

Kun sukellat 3D-televisioelämysten syövereihin, voit unohtaa normaalin kirkkauden ja kontrastin․ Sen sijaan olet jatkuvassa hämärässä tai värien räjähdyksessä, etkä aina tiedä kummassa maailmassa elät․ Onko tämä osa elokuvaa vai vain naapurin Pekkaa, joka värjää lumiukkojaan hieman liian vauhdikkaasti?​

– Miksi 3D-televisioita ei näy maaseudulla?​ No, ilmeisesti lehmät ja heinät eivät pidä ylitsepursuavasta visuaalisesta spektaakkelista․

4․ Punnitse koko hankinta

Ennen kuin ryntäät lähimmälle elektroniikkakaupalle nappaamaan uuden 3D-televisiosi, pysähdy hetkeksi miettimään․ Lasien hinta?​ Kalliita․ Elokuvien valikoima?​ Rajoittunut․ Maagisen 3D-elämyksen kesto?​ Pari tuntia․ Jälleenmyyntiarvo?​ Laskee nopeammin kuin valtionvarainministerin mieliala․

– Miksi 3D-lasit ovat niin arvokkaita?​ No, koska ne ovat ainoa tapa näyttää ystävillesi kuinka upea televisiosi on, vaikka et koskaan käytä laseja itse․

Jos olet edelleen vakuuttunut 3D-televisioiden lumosta ja olet valmis ottamaan haasteen vastaan, niin kaikki kunnia sinulle!​ Valmistaudu vain unohtamaan lasit ja kompastelemaan sohvalla joka kerta kun jokin ″heittää″ sinua päin․ Ja jos joku ei usko 3D-televisioinnin hienoutta, voit aina lohduttautua vitsillä⁚

– Miksi 3D-elokuvia tehdään niin paljon?​ No٫ koska elämässä ei riitä jo yksi ulottuvuus٫ tarvitaan ainakin kolme mukaan!​

By Admin