Tukilinja huijaus

Tukilinja on palvelu‚ joka tarjoaa tukea ja apua nuorille.​ Päivystysaika on arkisin klo 20-24‚ ja palvelu on suunnattu 12-20-vuotiaille nuorille‚ jotka tarvitsevat apua ja tukea.​ Puheluun vastaa MLL⁚n ammattilainen‚ jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.​ Tärkeää on muistaa‚ että puhelu on ilmaista eikä näy puhelinlaskussa.​ Nuorten tukilinja tarjoaa kuuntelu- ja tukipalveluita erilaisissa nuorten mieltä askarruttavissa asioissa.​

Tukilinja ei kuitenkaan ole ainoa merkitykseltään ″tukilinja″.​ On myös tavallista törmätä termiin ″huijaus″.​ Huijausviestejä ja -sähköposteja lähetetään usein ajankohtaisista aiheista hyödyntäen ihmisten haavoittuvuutta.​ Tällä hetkellä esimerkiksi koronavirukseen liittyvät huijaukset ovat yleisiä.​

On tärkeää muistaa‚ että Tukilinja-lehden markkinoinnissa tapahtui myös huijaus.​ Keskeiset valtakunnalliset vammaisjärjestöt eivät ole yhteydessä uuteen Suomen vammaiskoulutuksen tukiyhdistykseen eikä sen nimissä tapahtuvaan Tukilinja-lehden markkinointiin.​ Huijausyrityksiin voi törmätä eri muodoissa‚ joten on tärkeää olla varovainen ja tunnistaa potentiaaliset huijaukset.​

Yksi esimerkki huijauksesta on WhatsApp-käyttäjiä vaaniva uusi huijaus‚ jossa rikolliset esiintyvät sovelluksen tukipalveluna.​ On tärkeää olla varuillaan tällaisten viestien suhteen ja olla jakamatta henkilökohtaisia tietoja‚ kuten maksukorttitietoja.​

Huijauksia voi olla monenlaisia‚ ja ne voivat aiheuttaa sekä taloudellista että henkistä vahinkoa. Viranomaiset muistuttavatkin‚ että sakkoja tai muita maksuja ei lähetetä tekstiviestien tai sähköpostien välityksellä.​ On tärkeää olla kriittinen ja epäillä epäilyttäviä viestejä ja pyytää tarvittaessa neuvoa ammattilaisilta.

Tukilinja-säätiö sen sijaan on oikeutettu ja hyväntekeväisyystyöhön keskittyvä säätiö.​ Sen tavoitteena on edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden opiskelua‚ työllistymistä ja aktiivista elämää.​ Säätiö myöntää myös apurahoja ja harjoittaa varainhankintaa eri keinoin.​ Testamenttilahjoitus voi olla yksi tapa tukea säätiön toimintaa.​

On tärkeää tehdä taustatutkimusta ja varmistaa‚ että luotettavina esiintyvät tahot ja palvelut ovat todella siihen oikeutettuja.​ Huijausviestien ja -sähköpostien varalta kannattaa olla valppaana ja jakaa henkilökohtaisia tietoja vain luotettavina pidettävien tahojen kanssa.​

Tukilinja palveluna ja Tukilinja-lehden tukisäätiön tarjoamat palvelut ovat tärkeitä vammaisille ja pitkäaikaissairaille ihmisille.​ On kuitenkin tärkeää muistaa olla varuillaan ja pitää henkilökohtaiset tiedot turvassa‚ jotta vältytään huijauksilta ja petoksilta.​

Lähteet⁚
– Nuorten Tukilinja⁚ https://www.​mll.fi/nuorten-tukilinja/
– Tukilinja-lehti⁚ https://www.​tukilinja.fi/
– Huijausviestit ja -sähköpostit⁚ https://www.​kyberturvallisuuskeskus.​fi/fi/uutiset/kyberturvallisuuskeskus-varoittaa-huijauspostista-koronavirukseen-liittyen
– Huijausten tunnistaminen⁚ https://www.​poliisi.​fi/tietoa_poliisista/tietoa_tuesta_ja_neuvontaa/nettiriidat_ja_huijaukset/huijaukset_huijaus_ja_kalastelu
– Tukilinja-säätiö⁚ https://www.​tukilinja.​fi/

By Admin