Vattenfall tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hyödyntää pörssisähköä.​ Pörssisähköllä tarkoitetaan sähköä, jonka hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin kautta.​ Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti markkinatilanteen mukaan.​ Vattenfallin pörssisähkön avulla voit hyötyä sähkön hinnan mahdollisista laskuista ja tehdä säästöjä sähkölaskussasi.​

Miten pörssisähkö toimii?​

Pörssisähkö toimii siten, että sähkön hinta vaihtelee tunneittain; Sähköpörssillä on erilaisia hinta-alueita, joissa hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella.​ Vattenfallin pörssisähkön avulla voit ostaa sähköä näiltä eri hinta-alueilta ja näin hyötyä mahdollisista hintaeroista.​

Vattenfallin pörssisähkö sopii erityisesti kuluttajille, jotka haluavat seurata markkinatilannetta ja ostaa sähköä edullisimpaan hintaan.​ Voit hyödyntää esimerkiksi sähkönhinnan laskuja yöaikaan ja välttää kalliimpia hintoja ruuhka-aikoina.​

Miten voit hyödyntää Vattenfallin pörssisähköä?​

Voit liittyä Vattenfallin pörssisähköasiakkaaksi ja seurata sähkön hintakehitystä Vattenfallin verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa. Näin voit tehdä sähkön osto- tai myyntitarjouksia pörssisähkömarkkinoille ja hyödyntää markkinatilanteen mukaista hintaa.​

Kun ostat pörssisähköä, kannattaa seurata eri hinta-alueiden hintoja ja valita haluamasi alueen hinta sähkölaskusi säästämiseksi.​ Voit myös hyödyntää Vattenfallin tarjoamia työkaluja ja ohjelmistoja, jotka auttavat sinua seuraamaan markkinatilannetta ja tekemään päätöksiä ostohinnoista.​

Hintavaihteluiden hallinta

Vaatii aikaa ja vaivaa seurata sähkön hintakehitystä pörssissä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Vattenfallin tarjoamia palveluita, jotka auttavat hallitsemaan hintavaihteluja automaattisesti.​ Näillä palveluilla voit asettaa budjetin sähkölaskuillesi ja saada sähköhinnan tietyn tavoitteen mukaisesti.​

On tärkeää huomata, että pörssisähkössä hinta vaihtelee jatkuvasti, ja näin ollen saatat joutua maksamaan myös korkeampaa hintaa tietyissä markkinatilanteissa.​ Jos haluat varmistaa tasaisen ja ennustettavan hintatason, voit harkita myös kiinteähintaista sopimusta Vattenfallin kanssa.​

Kokonaisvaltainen palvelu

Vattenfall tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen sähkönhallinnan palvelun, joka sisältää pörssisähkön lisäksi myös muita vaihtoehtoja, kuten kiinteähintaisen sähkösopimuksen ja uusiutuvan energian käytön. Voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon tarpeidesi mukaan ja hyödyntää Vattenfallin asiantuntemusta energianhallinnassa.

Ota yhteyttä Vattenfallin asiakaspalveluun tai tutustu tarkemmin Vattenfallin verkkosivuilla saatavilla oleviin palveluihin, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun sähkönhallintaan ja säästämiseen.​

By Admin