oikein ja tarjoaako toimittaja riittävää takuuta ja jälkimarkkinointia.​ Lisäksi tarjousten vertailu antaa mahdollisuuden selvittää toimittajien mainetta ja luotettavuutta.​

Tarjousten pyytäminen kannattaa aloittaa ajoissa ja kysyä tarjousta usealta eri toimittajalta.​ Tarjouspyynnöissä kannattaa esittää tarkat tiedot omasta talosta, kuten kattoremontin ikä ja katon suunta, jotta toimittajat voivat hinnoitella tarjouksen oikein.​ Tarjouspyynnöissä kannattaa myös kysyä toimittajan referenssejä ja kokemusta vastaavista projekteista.​

Tarjousten saapuessa on tärkeää tutkia niitä huolellisesti ja vertailla niitä keskenään.​ Hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota muihin seikkoihin, kuten toimittajan maineeseen ja referensseihin, tarjottujen aurinkopaneelien laatuun ja takuuehtoihin.​ On myös hyvä kiinnittää huomiota toimittajan jälkimarkkinointipalveluihin, kuten huolto- ja takuupalveluihin.​

Aurinkopaneelien hankinnassa on tärkeää myös varmistaa, että toimittaja pystyy tarjoamaan asennuspalvelut ja tarjoaa tarvittaessa katon kunnostus- ja vahvistuspalveluita aurinkopaneelien asennusta varten. Lisäksi kannattaa selvittää toimittajan tarjoama tuki ja opastus aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotossa ja ylläpidossa.​

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkopaneelien hankinnassa kannattaa vertailla tarjouksia huolellisesti ja kiinnittää huomiota hintojen lisäksi myös toimittajan maineeseen, referensseihin, aurinkopaneelien laatuun ja takuuehtoihin sekä jälkimarkkinointipalveluihin. Tarkka ja perusteellinen vertailu auttaa valitsemaan parhaiten omiin tarpeisiin sopivan aurinkopaneelijärjestelmän.​

By Admin