Ubuntun asentaminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi, joka mahdollistaa käyttöjärjestelmän asentamisen tietokoneellesi.​ Ubuntu on Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa vakaan ja turvallisen vaihtoehdon muihin käyttöjärjestelmiin verrattuna.

Vaiheet⁚

 1. Lataa Ubuntun asennuslevy
 2. Ensimmäinen vaihe Ubuntun asentamisessa on ladata Ubuntun asennuslevy. Voit ladata sen Ubuntun viralliselta verkkosivustolta ilmaiseksi.​ On tärkeää ladata oikea versio, joka sopii käyttämällesi tietokoneelle.​

 3. Tee varmuuskopio tiedoistasi
 4. Ennen Ubuntun asentamista on suositeltavaa tehdä varmuuskopio kaikesta tärkeästä tiedosta, sillä asennusprosessi saattaa poistaa kaikki olemassa olevat tiedostot tietokoneeltasi.

 5. Valmistele asennusmedia
 6. Kun olet ladannut Ubuntun asennuslevyn, sinun täytyy valmistella asennusmedia, jotta voit asentaa Ubuntun tietokoneellesi.​ Voit polttaa asennuslevyn tyhjälle DVD-levylle tai luoda käynnistettävän USB-tikun.​

 7. Käynnistä tietokone Ubuntun asennusmediasta
 8. Aseta asennusmedia tietokoneesi optiseen asemaan tai USB-porttiin ja käynnistä tietokone uudelleen.​ Sinun täytyy valita Ubuntun asennusvaihtoehto käynnistyksen yhteydessä. Tämä vaihe voi vaihdella tietokoneen valmistajan ja käyttämäsi asennusmedian perusteella.​

 9. Seuraa Ubuntun asennusohjatun asennusohjelman ohjeita
 10. Kun Ubuntun asennusohjelma käynnistyy, seuraa sen ohjeita asennuksen suorittamiseksi.​ Sinun täytyy valita haluamasi kieli, aikavyöhyke ja näppäimistön asetukset. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita, haluatko säilyttää olemassa olevan käyttöjärjestelmän rinnalla vai asentaa Ubuntun kokonaan.​

 11. Valitse asennusasemat
 12. Ubuntun asennusohjelma kysyy sinulta, mihin osioon haluat asentaa Ubuntun.​ Voit valita joko kokonaisen kiintolevyn tai valita olemassa olevan osion.​ On myös mahdollista asentaa Ubuntun rinnakkain toisen käyttöjärjestelmän kanssa, mikä antaa sinulle mahdollisuuden valita, kumpaa käyttöjärjestelmää haluat käynnistää käynnistyksen yhteydessä.

 13. Asenna Ubuntun
 14. Viimeisessä vaiheessa sinun täytyy odottaa Ubuntun asentamista tietokoneellesi.​ Asennusprosessi voi kestää jonkin aikaa, riippuen tietokoneesi suorituskyvystä. Kun asennus on valmis, sinun tulee käynnistää tietokone uudelleen.​

 15. Aloita käyttämään Ubuntua
 16. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, sinun pitäisi nähdä Ubuntun käynnistymisnäyttö. Voit kirjautua sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja alkaa käyttämään Ubuntua.​

Näiden vaiheiden noudattaminen auttaa sinua asentamaan Ubuntun tietokoneellesi.​ Ubuntun avulla saat käyttöösi monia hyödyllisiä ja ilmaisia ohjelmistoja sekä turvallisen ja käyttäjäystävällisen käyttöjärjestelmän.​

By Admin