Näytönohjaimen päivittäminen tai vaihtaminen on joskus välttämätöntä, kun tietokoneen graafinen suorituskyky ei enää vastaa tarpeitasi․ Uuden näytönohjaimen asentaminen voi parantaa pelikokemusta, nopeuttaa graafisia töitä ja tarjota parempaa kuvanlaatua․

Kuinka tietää, mikä näytönohjain sinulla on

Ennen uuden näytönohjaimen asentamista on hyvä tietää, mikä näytönohjain sinulla on tällä hetkellä․ Voit tarkistaa sen seuraavasti⁚

  1. Avaa ″Laitehallinta″ painamalla Windows-näppäintä X ja valitse ″Laitehallinta″․
  2. Etsi ″Näytönohjain″-kategoria ja avaa se․ Sieltä näet tietokoneeseesi asennetun näytönohjaimen tiedot․

Uuden näytönohjaimen valitseminen

Kun tiedät millainen näytönohjain sinulla on, voit alkaa etsiä sopivaa uutta näytönohjainta․ Suurimmat näytönohjainten valmistajat ovat Nvidia ja AMD․ Valitse näytönohjain, joka vastaa tarpeitasi ja sopii yhteensopivaan liitäntään tietokoneessasi․

Näytönohjaimen asentaminen

Kun olet hankkinut uuden näytönohjaimen, voit aloittaa sen asentamisen seuraavasti⁚

  1. Sammuta tietokone ja irrota virtajohto sekä kaikki muut liitännät․
  2. Aseta uusi näytönohjain tietokoneen emolevylle․ Varmista, että se on tukevasti paikallaan ja liitetty oikein․
  3. Kytke näytönohjaimen virtaliitin kiinni tietokoneen virtalähteeseen․
  4. Kytke näyttö tietokoneeseen uuden näytönohjaimen liitäntään․
  5. Kytke tietokoneen virtajohto takaisin ja käynnistä tietokone․

Ajureiden asentaminen

Kun tietokone käynnistyy uuden näytönohjaimen kanssa, järjestelmä ilmoittaa havainneensa uuden näytönohjaimen․ Tässä vaiheessa on tärkeää olla hyväksymättä Windowsin tarjoamaa automaattista asennusta․ Sen sijaan valitse ″Ei nyt″ tai ″Peruuta″․

Nyt voit asentaa näytönohjaimen ajurit manuaalisesti․ Jos näytönohjain toimitettiin mukana ohjelmisto-CD⁚llä, voit asentaa ajurit tuolta levyltä․ Jos ohjelmisto-CD⁚tä ei ole mukana, voit ladata ajurit valmistajan verkkosivuilta․

Asenna ajurit noudattamalla valmistajan antamia ohjeita․ Noudata huolellisesti kaikki asennusvaiheet, ja käynnistä tietokone uudelleen asennuksen jälkeen․

Huomaa, että ajurit saattavat päivittyä ajan myötä, joten on hyvä tarkistaa säännöllisesti valmistajan verkkosivuja uusien ajurien saatavuuden suhteen․

Yhteenveto

Uuden näytönohjaimen asentaminen voi parantaa tietokoneen graafista suorituskykyä ja tarjota parempaa kuvanlaatua․ Muista tarkistaa nykyisen näytönohjaimen tiedot ennen asennusta ja valita sopiva uusi näytönohjain tarpeisiisi․ Asenna ajurit huolellisesti ja varmista, että näytönohjain on kunnolla kiinnitetty tietokoneeseen․

By Admin