Yksi tapa helpottaa kodin arkea on asentaa astianpesukone keittiöön.​ Astianpesukoneen asentaminen itse ei ole vaikeaa, mutta vaatii tarkkuutta ja oikeita työvälineitä.​ Tässä ohjeessa käymme läpi askeleet, joita sinun tulee seurata astianpesukoneen asennuksessa;

1.​ Valitse oikea paikka astianpesukoneelle

Ensimmäiseksi sinun tulee valita sopiva paikka astianpesukoneelle keittiössä.​ Yleensä astianpesukone asennetaan lähelle tiskipöytää ja vesipistettä. Sinun tulee myös varmistaa, että lattia on tasainen ja vahva riittävälle painolle.​

2. Tarkista tarvittavat liitännät

Seuraavaksi sinun tulee tarkistaa tarvittavat liitännät astianpesukoneelle.​ Astianpesukone tarvitsee vesiliitännän ja viemäriliitännän.​ Varmista, että vesipisteestä on tarpeeksi tilaa liittää putki astianpesukoneen vesisäiliöön, ja että viemäriliitäntään on tarvittavat osat.​

3.​ Asenna vesiliitäntä

Kun olet varmistanut tarvittavat liitännät, voit asentaa vesiputken astianpesukoneelle.​ Käytä tarvittaessa tiivisteitä varmistaaksesi, ettei vesi vuoda putkien liitoskohdista.​ Varmista myös, että putki on liitetty tiukasti astianpesukoneen vesisäiliöön.​

4.​ Asenna viemäriliitäntä

Seuraavaksi asenna viemäriliitäntä astianpesukoneelle. Varmista, että viemäriliitäntä on tiiviisti kytketty astianpesukoneeseen ja viemäriputkeen. Tarkista myös, että viemäripumppu toimii kunnolla ja poistaa veden tehokkaasti.​

5.​ Tarkista sähköliitännät

Ennen käyttöönottoa, varmista että astianpesukoneen elektriset liitännät on tehty oikein.​ Jos kytket astianpesukoneen suoraan sähköverkkoon, tarkista että jännite ja taajuus vastaavat laitteen vaatimuksia.​ Jos käytät pistotulppaa, tarkista että se on yhteensopiva astianpesukoneen liitäntään.

6.​ Ropota astianpesukone oikeaan paikkaan

Kun kaikki liitännät on tarkistettu ja tehty, voit siirtää astianpesukoneen oikealle paikalleen.​ Muista tarkistaa vielä kerran, että laite seisoo tasaisesti ja tukevasti.​ Jos tarpeellista, säädä jalkoja niin että astianpesukone on vaakatasossa.​

7.​ Käynnistä ja testaa

Viimeisenä vaiheena käynnistä astianpesukone ja tee testipesu.​ Varmista että kaikki toiminnot toimivat oikein ja tarkista että vesi tulee ja poistuu laitteesta normaalisti.​ Tarvittaessa säädä ohjelma-asetuksia ja tehosta, jotta astiat tulevat puhtaaksi ja kuivuvat hyvin.​

Onnea, astianpesukoneesi on nyt asennettu ja valmis helpottamaan arkeasi!​ Muista kuitenkin aina lukea astianpesukoneen käyttöohjeet ja noudattaa laitteen valmistajan antamia ohjeita.​

By Admin