Tämä artikkeli tarjoaa vaiheittaiset ohjeet Ubuntu-käyttöjärjestelmän asentamiseen USB-tikulta.​

Vaihe 1⁚ Lataa Ubuntu ISO-tiedosto

Ensimmäinen vaihe on ladata Ubuntu ISO-tiedosto viralliselta Ubuntu-verkkosivustolta.​ Varmista, että valitset oikean version, joka sopii tietokoneesi arkkitehtuuriin ja tarpeisiisi.​

Vaihe 2⁚ Valmista USB-tikku

Kun ISO-tiedosto on ladattu, sinun täytyy valmistaa USB-tikku asennusta varten.​ Tarvitset vähintään 4GB USB-tikun. Tästä prosessista löytyy monia eri ohjelmia, kuten Rufus tai Etcher, jotka tekevät sen helpoksi ja automaattiseksi.​

Vaihe 3⁚ Käynnistä tietokone USB-tikulta

Kytke USB-tikku tietokoneeseesi ja käynnistä tietokone uudelleen.​ Sinun täytyy päästä BIOS-asetuksiin käynnistääksesi tietokoneen USB-tikulta.​ BIOS-asetukset voidaan yleensä avata painamalla F2-٫ F10- tai Del-näppäintä käynnistyksen aikana.​ Etsi käynnistysasetukset ja muuta ensisijaiseksi käynnistyslaitteeksi USB-tikku.​ Tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen.​

Vaihe 4⁚ Asenna Ubuntu

Kun tietokone on käynnistynyt USB-tikulta, sinulle näytetään Ubuntu-asennusohjelma. Voit valita kielen ja muita asetuksia ennen asennuksen aloittamista.​ Seuraa asennusohjelman ohjeita huolellisesti ja valitse oikeat vaihtoehdot, kunnes pääset ″Levyjen jakaminen″ vaiheeseen.​ Tässä vaiheessa voit valita, haluatko asentaa Ubuntun rinnakkain olemassa olevan käyttöjärjestelmän kanssa vai poistaa sen kokonaan ja asentaa Ubuntun tilalle.​ Valitse sopiva vaihtoehto ja jatka asennusta.​

Vaihe 5⁚ Käynnistä uudelleen

Kun asennus on valmis, sinun tulee käynnistää tietokone uudelleen. Poista USB-tikku ennen käynnistämistä uudelleen.​ Nyt tietokoneesi pitäisi käynnistyä Ubuntu-käyttöjärjestelmästä.

Näillä ohjeilla olet valmis asentamaan Ubuntun USB-tikulta.​ Nauti käyttöjärjestelmän monista eduista ja mahdollisuuksista!​

By Admin