WiFi-puhelut ovat yhä suositumpi tapa kommunikoida älypuhelimilla․ Näiden puheluiden avulla voit käyttää internetyhteyttä hyödyntävää puhelinverkkoa WiFi-verkon välityksellä․ Tämä mahdollistaa puheluiden tekemisen ja vastaanottamisen myös tilanteissa‚ joissa matkapuhelinverkko ei ole saatavilla tai signaali on heikko․

Kuinka WiFi-puhelut toimivat?​

WiFi-puhelut edellyttävät‚ että puhelimesi on kytketty WiFi-verkkoon․ Tämä voi tapahtua kotona olevassa WiFi-verkossa tai julkisessa WiFi-verkossa․ Kun puhut WiFi-puheluita‚ äänipuhelusi suoritetaan internetin yli‚ sen sijaan että käytettäisiin matkapuhelinverkkoa․ Tämä mahdollistaa puheen laadun parantamisen alueilla‚ joilla matkapuhelinverkon signaali on heikko․

WiFi-puhelut voidaan tehdä useilla eri sovelluksilla ja palveluilla․ Jotkut älypuhelinvalmistajat tarjoavat WiFi-puheluihin oman sovelluksen‚ kun taas monet kolmannen osapuolen sovellukset‚ kuten WhatsApp ja Skype‚ tukevat myös WiFi-puheluita․

WiFi-puheluiden edut

WiFi-puheluiden käyttäminen tarjoaa useita etuja․ Tässä muutamia⁚

  1. Parempi äänenlaatu⁚ WiFi-puhelut käyttävät internetyhteyttä‚ joka tarjoaa paremman äänenlaadun verrattuna perinteisiin matkapuhelinverkkopuheluihin․ Laadukas ääni takaa selkeän ja sujuvan kommunikaation․
  2. Maailmanlaajuinen saatavuus⁚ WiFi-yhteys on yleensä saatavilla lähes kaikkialla‚ joten voit tehdä ja vastaanottaa puheluita milloin tahansa‚ riippumatta sijainnistasi․ Tämä on erityisen hyödyllistä ulkomailla matkustaessa‚ jolloin voit välttää kansainväliset puhelumaksut․
  3. Kustannussäästöt⁚ WiFi-puhelut eivät yleensä maksa mitään‚ kun käytät niitä sovellusten kautta․ Tämä voi merkittävästi vähentää matkapuhelulaskujasi‚ erityisesti ulkomailla matkustaessa․
  4. Häiriötön yhteys⁚ WiFi-puheluilla voit välttää matkapuhelinverkon häiriöitä ja katkoksia‚ jotka voivat aiheuttaa epävakaita puheluita․ WiFi-yhteyden vahvuus voi olla parempi ja luotettavampi․

Käyttöohjeet WiFi-puheluiden tekemiseen

WiFi-puheluiden tekeminen on yleensä helppoa ja suoraviivaista․ Seuraa näitä vaiheita⁚

  1. Liitä puhelimesi WiFi-verkkoon⁚ Valitse puhelimesi asetuksista WiFi-verkko ja syötä tarvittaessa salasana․
  2. Valitse sovellus⁚ Avaa WiFi-puheluihin tarkoitettu sovellus (esim․ älypuhelimen oma sovellus‚ WhatsApp tai Skype)․
  3. Etsi tai valitse yhteystieto⁚ Voit etsiä tai valita henkilön‚ jonka kanssa haluat keskustella․
  4. Paina soitto- tai puhelun aloituspainiketta⁚ Aloita puhelu painamalla soittopainiketta tai vastaanota puhelu‚ jos kyseessä on saapuva puhelu․
  5. Kommunikoi⁚ Kun puhelu on käynnissä‚ voit alkaa kommunikoida ääneen․ Muista‚ että äänipuhelu kulkee WiFi-verkon kautta․

Yhteenveto

WiFi-puhelut ovat tehokas tapa kommunikoida älypuhelimella‚ erityisesti tilanteissa‚ joissa matkapuhelinverkko on heikko tai ei ole saatavilla․ WiFi-puhelut hyödyntävät internetyhteyttä ja tarjoavat paremman äänenlaadun‚ maailmanlaajuisen saatavuuden‚ kustannussäästöjä ja häiriöttömän yhteyden․ Ole hyvin varovainen‚ kun käytät julkisia WiFi-verkkoja ja suojaa yksityiset tiedot asianmukaisilla turvatoimenpiteillä․

By Admin